Werkwijze: Voor de shoot

Alvorens een shoot in te boeken, zullen wij u vragen om op onze website te kijken en om het documentatie te lezen die er ter uw beschikking is. Onze eerste contacten zullen via email, Facebook of telefoon gaan. Dit laat ons toe om via deze contact de "feeling" te krijgen. In dit stadium is er nog steeds geen obligatie en engagement en zowel u als wijzelf kunnen deze eerste contacten tot genoegen laten mochten wij een verdere samenwerking niet zien zitten.

Vooraleer de shoot sessie in te boeken moeten wij over de volgende punten overeenkomen. Het zijn details die in het shoot aanvraag formulier ook aanwezig zullen zijn:

 • Het type van foto sessie (portret, glamour, evenement, groep/familie,...).
 • Het shoot locatie (uw favoriete vrije tijds locatie, ingehuurde studio, bij u thuis, tuin, hotel, urban, urbex, ... - geef eventueel gps coördinaties). Hou wel rekening dat extra kosten zoals een hotel kamer, ingangs-kosten etc door u te regelen zijn.
 • Uw voorkeur shoot datum en uur.
 • Het doel en gebruik van de foto's (privé, portfolio, Facebook, commercieel,...). Dit is noodzakelijk om het type van contract te bepalen.
 • Uw verwachtingen (de eventuele stijl u wenst, het formaat van de foto's, het aantal en grootte (megapixels), digitaal/geprint/canvas versie?...). Aarzel niet om mij referentie materiaal te laten zien zodanig dat ik een precieze idee kan maken van wat u verlangt.
 • Naargelang het type van foto shoot, bv. voor modellen shoots, kunnen nog extra informatie handig zijn:
  • Er zal ook gevraagd worden om mij een paar foto's van u te laten zien. Informeer ons of u brillen draagt, piercings/tattoo's heeft en waar deze zich bevinden. Uw maten kan ook informatief zijn. Dit laat onsj toe om rekening te houden met accessoires en het environment. Bijvoorbeeld, een full body shoot van een 2,10m reus zal niet praktisch zijn in een 3m hoog ruimte. Een half of slecht bedekte tattoo kan ook wellicht een slechte resultaat geven. Brillen is ook iets waar men rekening moet houden om reflecties te vermijden en scherpe ogen te hebben.
  • Uw kledingstijl, haar & make-up stijl u wenst te gebruiken voor de foto shoot. Het is zeer aangeraden om foto's door te sturen liefst met uw kledij aan, haar & make-up stijl aangebracht om mij een idee te geven. Ofwel omschrijft u indien u deze niet kan laten zien. Hou wel rekening dat uzelf make-up, kledij en accessoires moet voorzien.
 • Vooraleer u een foto shoot definitief geboekt word, zal het contract naar u verzonden worden. Deze contract is heel belangrijk omdat deze onze rechten bepaald. U moet ook akkoord gaan met het contract. Indien u een regel wenst toe te voegen of aan te passen is dat ook het moment om mij deze zo snel mogelijk te laten weten.