Tips: Wat verwachten wij?

Model F: Sévrine Parmentier - Mua: Beata Ratajczak - Hair: Nadia Chaa - Stylist: Marie Megank Model M: Jean Meysmans

Er zijn verschillende punten dat wij van u zullen verwachten.

Fotografie, vooral bij het fotograferen van mensen, gaat het niet alleen om duur en goede fotomateriaal. Bij het fotograferen van mensen is het een accumulatie van verschillende details zoal een mooi locatie, goed licht, mensen en uiteindelijk, goede samenwerking! Met al die kleine details kunnen wij heel goede foto's maken. Eigenlijk zou ik geen goede portret foto's op men eigen kunnen maken. Het is echt onze goede samenwerking dat het verschil zal maken. Als u niet op de foto bent, dan zal het hoogst waarschijnlijk een landschap of een product zijn die ik fotografeer.

Model: Coralie Hardy MUA: Audrey Georges Hair: Carine Giunta Stylist: Studiophoto26

Het is daarom zeer belangrijk dat u er goed uitziet. Dat u goed voorbereid bent. Het gat er niet alleen om dat u mooi bent. Maar als u de dag voor de shoot een zwaar feest doet en die uitloopt tot in de ochtend, dan kan u niet van uzelf verwachten dat u er goed uitziet, nog goed bij voelt.

Models: Eros Dmr Hair: Rita Stylist: Maison Française

Fotografie is ook zeer afhankelijk van de opportuniteiten dat we kunnen hebben. Mocht u een prachtig locatie tot uw beschikking hebben waar we een foto sessie kunnen doen, ga ervoor! Mocht u een unieke auto van een vriend kunnen lenen, leen het! Kent u iemand dat u heel goed kan opmaken met make-up, neem haar diensten. Voor een foto sessie al ik vragen om een grote inspanning te doen om aan die opportuniteiten te geraken. Uiteindelijk is het eindwerk, de foto's, voor u.

Model: Emeline Lambrechts - Stylist: Marie Megank Model: Thibault Ponchelet - Stylist: Maison Française

Na onze foto sessie heb ik een beetje tijd nodig om de foto's te overlopen, een selectie te maken en een best off te selecteren en uiteindelijk de foto's afwerken. Gewoonlijk importeer ik de foto's de dag zelf op mijn computer. Maar de kans is zeer groot dat ik de foto's de dag niet echt aan de foto's werk. Elke serieus fotograaf moet zeker een dag of twee afstand doen van die foto's. De tijd dat mijn hersenen gedisconnecteerd worden van die foto sessie en iets anders gezien hebben. De foto's de dag zelf afwerken zal meestal een minder beter resultaat geven.

Model: Papillon Severine​ MUA: Beata Ratajczak​ Hair: Carine Giunta​ Stylist: Marie Megank​

Afhankelijk van onze overeenkomst en het type van foto sessie u voor geboekt heeft, zal het aantal afgewerkte foto's er van af hangen. Het is alleszins iets dat we voor de foto sessie wel bepalen. Voor een klassieke solo foto sessie, verwacht ik 10 a 15 top foto's. Voor sommige mensen is dat aantal weinig, voor anderen blijkt dat te veel. Voor een standaard foto sessie is dat het aantal dat ik verwacht en het aantal dat ik volledig afwerken wil. Voor mij is het veel meer waardevol dat er 10 top foto's zijn dan 100 matig tot slechte foto's zijn.

Model: Eros Dmr - Stylist: Maison Française Model: Charlotte Mauro - Stylist: Studiophoto26

Uiteraard, een verloving sessie of trouw reportage zullen niet hetzelfde aantal foto's hebben. Maar weer, dit is echt afhankelijk van onze overeenkomst, de tijd wij eraan uitgeven en het budget. Een groot factor is de tijd dat er besteed word met het nabewerken (retouch) van de foto's. Het is niet ongewoon om 15 a 30 minuten uit te geven per foto. Voor een model book, kan dit zeer snel oplopen tot 60 minuten per foto als het huid en imperfecties gecorrigeerd hoeft te worden. Voor een trouw reportage kan dit snel oplopen van 30 tot 60 werk uren, afhankelijk van het aantal foto's. Het aantal foto's dat ik dus aflever, of de prijs van een sessie is daarom niet hetzelfde. De tijd dat we besteden in het nabewerken kan snel oplopen en een groot factor zijn. Alleszins, moest er meer foto's dienen nabewerkt hoeven te zijn als overeengekomen, dan kan dit uiteraard gedaan worden aan mijn standaard uur prijs.

Model: Coralie Hardy MUA: Audrey Georges Hair: Carine Giunta Stylist: Studiophoto26

Om kort samen te vatten, wij verwachten van u om realistisch te zijn. Dat is al een groot factor dat het verschil zal maken.