Tips: Foto stijl en thema

Model: Emeline Lambrechts - Stylist: Marie Megank Model: Thibault Ponchelet - Stylist: Maison Française

Het stijl van uw kledij zal ook een algemeen stijl geven aan de foto. In het algemeen moet de stijl van het kledij overeenstemmen met het context, de locatie alsook het achtergrond. De stijl en thema is ook afhankelijk van andere factoren en de combinaties evan. Hou de veschillende factoren in rekening: kledij, locatie, seizoen en het tijdstip van de dag. Eigenlijk moet u alle vorige punten in acht nemen om uw geheel thema op te maken. Het kledij moet ook niet persé overeenkomen met het locatie.

Model: Sara Gauty

En ander essentieel punt is het make-up. Het make-up zal ook een serieus extra stijl geven aan u. Met make-up bedoel ik ook niet noodzakelijk fantasie of extreem kleuren op uw gezicht. Het is vaak slecht begrepen als het over make-up gaat. Het is trouwens in het algemeen ineresanter om subtiel maar correct te werk gaan met make-up. Uw gezicht voorbereiden om rode vlekjes, puisjes en alle huids imperfecties weg te vegen zal zeker een meerwaarde zijn.

Model: Coralie Hardy MUA: Audrey Georges Hair: Carine Giunta Stylist: Studiophoto26

Het is ook zo dat het make-up minder zichtbaar is op foto's. Vooral als er gewerkt word met flitsers. Het is vaak ook zo dat het make-up wel lichtjes harder mag aangebracht worden. Ideaal is iets te licht make-up, en indien nodig, eventueel bij aanbrengen tijdens de shoot.