TFCD

Deze soort van overeenkomst is in het algemeen vrij veel voorkomend in het alledaagse fotograaf en model wereld en dit alleen maar om rechten te bepalen en om beide partijen te beschermen. Zoals bepaald door de wet, zonder een overeenkomst, mag de fotograaf evenals het model (de geportretteerde) de foto's niet openbaar maken.

De bedoeling van een TFCD overeenkomst is dat de fotograaf evenals het model aan een kleine foto sessie werken zonder hoe dan ook te worden vergoed met geld. In het algemeen doen de fotografen en modellen dat om nieuw portfolio foto's aan te maken. De fotograaf komt met het model overeen om een bepaald aantal foto's te maken. Het model poseert en volgt de richtlijnen van de fotograaf. Beide partijen besteden hun tijd om een bepaald eindresultaat te bereiken. Dit is een win-win situatie voor beide partijen. De fotograaf bezorgt aan het model een exemplaar van de foto's in een digitale vorm (jpg) via een CD ROM of download link.

Zo'n TF* overeenkomst is om beide partijen de toelating te geven om de foto's te kunnen gebruiken als promotie materiaal. Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat deze foto's op een website, Facebook, Twitter, Flickr et cetera geplaatst mogen worden. In mijn TFCD overeenkomst mag de fotograaf evenals het model de foto's niet voor commerciële doeleinden gebruiken of de foto's aan een derde verkopen zonder dat er een nieuw schriftelijk contract opgebouwd word. Samen kunnen wij wellicht het TFCD overeenkomst aanpassen indien gewenst.

Wellicht ben ik open voor een op TF* basis foto shoot te maken indien deze een positief meerwaarde kan brengen aan ons portfolio. Dit kan voor standaard portret zijn, headshots, glamour, fashion, environmental portret, zwangerschap, baby, etc. Aarzel niet om contact met mij op te nemen en mij uw profiel te laten zien. Het is een Ja of Neen :-)

Contacteer mij om een PDF versie van het TFCD contract te ontvangen.

Zie ook