Lees alle essays

Nieuwe aanwinst Nikon D750

Ik mag me zeer gelukkig stellen dat er een bijkomende Nikon D750 toestel is in de familie:-)

Het voordeel van 2 (dezelfde) full frame foto toestellen is dat dit het werk kan vergemakkelijken met fixed lenzen. Aangezien ik voornamelijk met de 35mm en de 85mm shoot vergt dit mij een hele hoop minder cinema met telkens van lens te moeten veranderen van mijn camera.

Voortaan, in die situatie dat het nodig is en die het mij toestaan, zal ik hoogstwaarschijnlijk gewapend zijn met 1 camera met de 35mm op terwijl het ander wapen het legendarisch kaliber van 85mm zal hebben. Dit gaat nu serieus hard knallen!

Nikon D750 met de Sigma Art 35mm f/1.4
Nikon D750 met de Sigma Art 85mm f/1.4

Tevens zijn 2 camera's ook super handig voor algemene reportages. Waar je zodus op 1 camera een 24-74mm f/2.8 lens hebt, en op de andere camera een 70-200mm f/2.8 Met deze perfecte combo, kan men elke moment vaststellen.

De Nikon D7100, die een DX sensor is en geen FX (full frame) is meer geschikt voor o.a. macro en als er een "langere zoom" nodig is. Die blijft sowieso in de familie, voor het moment :-)

Het voordeel van 2 dezelfde cameras. Is dat dit een garantie geeft om al minder user errors te maken. Tevens hoeft men maar 1 camera te leren. Bovendien, voor mijn gebruik is de Nikon D750 het ideale compromis voor de verschillende opdrachten naar waar ik toekijk. Het is dus nutteloos om een in dit blog post een debat te maken over welke camera het beste geschikt is.

  /  Permalink  /