Hello World 2.0!

What's up?What's up?

From today on, we start testing WordPress to use it eventually in the future for our website. This WordPress stuff is a new toy and it will take a lot of time before we eventually completely migrate the website.

The current main website, made with Koken will not continued to be customized and used in the long run, as the Koken company seems to be dead and with no future. So we have no choice to find a new good tool.

Previously we already used to use Drupal, Joomla, webpy, TurboGears as webframeworks, as even i wrote a few CMS webframes myself back in the begin of the 2000.

For now, the new WordPress is installed locally and isn’t really accesible by the web. I say this way, because everything is possible and soon it will be first launched thought a sub domain hidden somehow. But i will tell later more about this.  

Prettige feesten

Speciaal een klein video gemaakt voor de komende feestdagen :-)

  /  Permalink  /    /  

Nieuwe aanwinst Nikon D750

Ik mag me zeer gelukkig stellen dat er een bijkomende Nikon D750 toestel is in de familie:-)

Het voordeel van 2 (dezelfde) full frame foto toestellen is dat dit het werk kan vergemakkelijken met fixed lenzen. Aangezien ik voornamelijk met de 35mm en de 85mm shoot vergt dit mij een hele hoop minder cinema met telkens van lens te moeten veranderen van mijn camera.

Voortaan, in die situatie dat het nodig is en die het mij toestaan, zal ik hoogstwaarschijnlijk gewapend zijn met 1 camera met de 35mm op terwijl het ander wapen het legendarisch kaliber van 85mm zal hebben. Dit gaat nu serieus hard knallen!

Nikon D750 met de Sigma Art 35mm f/1.4
Nikon D750 met de Sigma Art 85mm f/1.4

Tevens zijn 2 camera's ook super handig voor algemene reportages. Waar je zodus op 1 camera een 24-74mm f/2.8 lens hebt, en op de andere camera een 70-200mm f/2.8 Met deze perfecte combo, kan men elke moment vaststellen.

De Nikon D7100, die een DX sensor is en geen FX (full frame) is meer geschikt voor o.a. macro en als er een "langere zoom" nodig is. Die blijft sowieso in de familie, voor het moment :-)

Het voordeel van 2 dezelfde cameras. Is dat dit een garantie geeft om al minder user errors te maken. Tevens hoeft men maar 1 camera te leren. Bovendien, voor mijn gebruik is de Nikon D750 het ideale compromis voor de verschillende opdrachten naar waar ik toekijk. Het is dus nutteloos om een in dit blog post een debat te maken over welke camera het beste geschikt is.

X-Plane Rans S-6S Coyote II: Versie 1.4 beschikbaar

Een nieuwe versie van mijn Rans S-6S Coyote II voor X-Plane 11 is beschikbaar :-)

WTF is dat ?

Het is gewoon een kleine vliegtuig (ULM) die ik gemaakt heb voor het X-Plane Flight Simulator. Gewoon rommel voor de vlieg nerds... Trek er u niets van aan als je hier niets van begrijpt.

Voor meer info, neem een kijkje op de dedicated pagina: http://www.davidvanmosselbeen.be/pages/x-plane-rans-s-6s-coyote-ii/

Rans S-6S Coyote II thumbnail