Lees alle essays

SMS: vraag voor shoot

Het gebeurd wel eens dat ik een SMS (Short Message Service) krijg met vraag om een shoot te doen. Met opzet heb ik er de betekenis van SMS bijgezet. Want uiteindelijk zijn SMS niet bedoeld voor langere conversaties.

Het is ook een beetje gek om via een SMS zo een conversatie op te starten. De berichten zijn zo kort, woorden worden afgehakt om alles min of meer in een bericht te kunnen proppen. Het is ook behoorlijk onduidelijk en een omslachtig conversatie met dat heen een weer tekst.

Het grappigste vraag tot nu toe per SMS was een vraagprijs voor een trouw reportage in het diepe Limburg en dit om zo goedkoop mogelijk te doen. Eigenaardig aangezien het toch wel een serieus eindje van huis is. Het zou me al behoorlijk meer vervoerkosten met zich meebrengen en ook zeker 3 uur reis tijd. Uiteindelijk heb ik dan wel moeten terug bellen om aan het één en ander informatie te geraken. Via een mail had deze wel veel handiger kunnen zijn en desnoods terug gelezen worden. Via telefoon is het maar snel nota's krabbelen tijdens het verzamelen van informatie. Met sommige vragen viel het me ook meteen op dat er ook nog geen aandacht gegeven werd aan bepaalde zaken. Met een mail heeft me de kans om even na te denken, wat per telefoon toch niet altijd meteen mogelijk is.

  /  Permalink  /